Kindercoaching

 

Kinderen staan open voor alle indrukken die op hun afkomen. Hierdoor zijn ze gevoelig voor dagelijkse prikkels om zich heen. Bewust maar ook onbewust. Sommige kinderen raken hier door uit balans en/ of ervaren "problemen".

Als kindercoach bied ik tools om in je kracht te blijven staan, in verbinding met je zelf en je omgeving, en daarbij je hart volgend.

Kijkend naar je eigen natuurlijk helend vermogen.

Elk kind is Uniek, heeft zijn eigen interesses & beleefwereld.

Daarom kijk ik wat aansluit bij uw kind.

Dit kan zijn door de natuur in te gaan,  heeft uw kind misschien behoefte zich creatief te uiten dmv van schilderen, tekenen, boetseren, fotograferen etc. Of juist meer behoefte aan beweging, klimmen, spel, Yoga…..een helend verhaal.

Of even mogen ontspannen en los mogen laten tijdens een hand of voetmassage.

Het geeft kinderen op positieve en creatieve wijze inzichten hoe om te gaan met de uitdagingen die ze op hun pad tegen komen.

Bij bijvoorbeeld hoog sensitiviteit, verminderd zelfvertrouwen, pestgedrag, echtscheiding, rouwverwerking......

Zo ontdekken kinderen waar hun kracht, talenten en mogelijkheden liggen.

Ik zet tijdens het coaching moment uw kind centraal, en mag  uw kind begeleiden, met al zijn (on)bewuste wijsheid om met eigen kracht zijn of haar zelfgekozen doel te behalen.

 

KRAGT training

 

De KRAGT Training is een krachtige groepstraining voor kinderen vanaf 6-7 jaar tot de puberleeftijd.
Dit is een training die  kinderen meer inzicht geeft in hun sociale handelen. Uw kind leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn. Uw kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

 

Iedereen is onderdeel van een systeem zoals gezin, familie, vrienden, school, sportteam, de wereld waar we in leven. Tijdens de KRAGT-training leert het kind hoe het zich voelt en gedraagt binnen deze systemen. Uw  kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! uw kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en eigenwaarde toeneemt.

de kragt training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur waar in wij  op een creatieve en actieve manier verbinding maken tussen hart hoofd en handen

 

Brug kragt training

 

De Brug KRAGT training is speciaal afgestemd op kinderen uit groep 8 (ter voorbereiding op de middelbare school) en voor brugklassers die zich nog niet helemaal op hun plek voelen binnen het V.O.

Als kinderen zichzelf beter kennen, weten waar ze goed in zijn en ook hun valkuilen kennen, hebben ze een voorsprong als ze beginnen op het V.O. Het omgaan met alle veranderingen en het maken van nieuwe vriendschappen gaat makkelijker en kinderen voelen zich zelfverzekerder! In de training leer je o.a.:

 • je eigen kwaliteiten en talenten kennen
 • hoe je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn binnen de groep
 • hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen
 • je eigen leerstijl kennen en weten wat je nodig hebt
 • wat je ongeveer kunt verwachten op het voortgezet onderwijs
 • hoe je nieuwe vrienden maakt
 • hoe je je huiswerk kunt plannen
 • omgaan met ‘toets-stress’
 • omgaan met groepsdruk
 • omgaan met veranderingen
 • hoe je stevig in je schoenen staat

 

Ik gun het ieder kind zich zelf te mogen zijn!!

❤️❤️❤️